Blog

Microsoft 365: A produktivitás eszközeinek új korszaka

2024.02.16 11:55
Microsoft 365: A produktivitás eszközeinek új korszaka

A hatékonyság érdekében az eszközök - így pl. az Office is, a Microsoft 365 megjelenésével - jelentős átalakuláson mentek keresztül. Ez a cikk részletesen elemzi azokat a fejlesztéseket, amelyeket a Microsoft 365 nyújt elődjéhez, az Office 365-höz képest.

Microsoft 365: Áttekintés

 

A Microsoft 365 egy előfizetéses szolgáltatás, amely hozzáférést biztosít a felhasználók számára a Microsoft legmodernebb, legfrissebb, korszerű termelékenységi eszközeihez. A Microsoft 365 különböző csomagjai az otthoni felhasználók, a kis- és középvállalkozások, a nagyvállalatok, az oktatási intézmények és a nonprofit szervezetek igényeihez igazodnak.

 

A Microsoft 365 olyan robusztus asztali alkalmazásokat tartalmaz, mint a Word, a PowerPoint és az Excel, amelyeket a legtöbb felhasználó már ismer. Emellett extra felhőalapú tárhelyet és felhővel összekapcsolt funkciókat kínál, amelyek lehetővé teszik a fájlokon való valós idejű együttműködést.

 

A Microsoft 365 előfizetés megvásárlása biztosítja a hozzáférést a legújabb funkciókhoz, javításokhoz és biztonsági frissítésekhez. Ezenkívül többéves technikai támogatást is tartalmaz, további költségek nélkül. A felhasználók választhatnak, hogy havi vagy éves alapon fizetnek-e az előfizetésért. Cégünknél az éves előfizetést preferáljuk, mert az ár így tud nagyon alacsony lenni, és ez a megoldás sokkal kevesebb figyelmet igényel vásárlóinktól és tőlünk egyaránt.

 

Office 2021 vs. Microsoft 365

 

Az Office 2021 egy egyszeri vásárlási lehetőség, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a Microsoft 365 alkalmazásokat egyetlen számítógépre, egyszeri, előzetes költséggel szerezzék be. Ez PC-k és Mac számítógépek számára egyaránt elérhető. Nincs azonban frissítési lehetőség, ami azt jelenti, hogy ha a felhasználók frissíteni szeretnének a következő nagy kiadásra, akkor azt teljes áron kell megvásárolniuk.

 

Ezzel szemben a Microsoft 365 folyamatos előfizetési szolgáltatást kínál, amely biztosítja, hogy a felhasználók mindig a legújabb funkciókkal, biztonsági frissítésekkel és hibajavításokkal rendelkezzenek. Emellett rugalmasságot biztosít ahhoz, hogy a Microsoft 365-öt több számítógépre (Mac vagy PC) is telepíthessék, és egyszerre öt eszközre is bejelentkezhessenek.

 

Előfizetési csomagok és funkciók

 

A Microsoft 365 többféle előfizetési csomagot kínál, köztük a Microsoft 365 Family, a Microsoft 365 Personal, Microsoft 365 Business és a Microsoft 365 Basic előfizetési csomagokat. Mindegyik csomag a különböző felhasználói igények kielégítésére tervezett funkciókkal rendelkezik.

 

A Microsoft 365 Family lehetővé teszi az előfizetés előnyeinek megosztását legfeljebb öt további személlyel. Minden felhasználó saját 1 TB felhőalapú tárhelyet kap. A felhasználók a Microsoft 365 Family vagy Personal szolgáltatást minden eszközükre telepíthetik, beleértve a PC-ket, Maceket, táblagépeket és telefonokat is.

 

A Microsoft 365 Basic egy új előfizetés, amely 100 GB felhőalapú tárhelyet, biztonságos, reklámmentes e-mailezést és Microsoft-támogatást tartalmaz.

 

Az üzleti vállalkozások, iskolák és nonprofit szervezetek számára készült Microsoft 365 csomagok többsége tartalmazza a teljes körűen telepített asztali alkalmazásokat. A Microsoft azonban alapcsomagokat is kínál a Microsoft 365 online változatával, fájltárolással és e-maillel.

 

Microsoft 365 az interneten

 

A Microsoft 365 for the web a Microsoft 365 ingyenes verziója, amely egy webböngészőn keresztül érhető el. A felhasználóknak egyszerűen regisztrálniuk kell egy Microsoft-fiókot egy új vagy meglévő e-mail címmel. Ez a verzió lehetővé teszi a felhasználók számára a Word, az Excel, a PowerPoint és más programok ingyenes használatát a weben.

 

Vizuális frissítések az Office for Windows és a webes verzióban

 

A Windows 11 megjelenésével a Microsoft kiadta az Office vizuális frissítését, amelyet úgy terveztek, hogy összhangban legyen az új operációs rendszerrel. Ez a frissítés a Fluent Design elveit alkalmazza az intuitív, egységes és ismerős felhasználói élmény megteremtése érdekében minden alkalmazásban.

 

A felhasználók a Word, az Excel, a PowerPoint vagy a OneNote Coming Soon ablaktábláján keresztül már korán kipróbálhatják az új vizuális változásokat. Az új megjelenés a Microsoft Office for the webes alkalmazásaiban is bevezetésre kerül.

 

Változások a felhőalapú tárolásban

 

  1. február 1-jétől a Microsoft 365 alkalmazásokban és szolgáltatásokban használt felhőtárolók közé tartoznak majd az Outlook.com mellékletek adatai és a OneDrive adatai. Ha a felhasználók elérik a felhőalapú tárolási kvótájukat, akkor az Outlook.com-ban az e-mailek küldése és fogadása megszakad.

 

Az Outlook.com személyre szabott e-mail címeinek változásai

 

  1. november 30-tól a Microsoft 365 Personal vagy Microsoft 365 Family előfizetők már nem hozhatnak létre új e-mail címet az Outlook.com postafiókjukhoz kapcsolódó bármely személyre szabott tartományhoz.

 

A Microsoft 365 for Business csomag frissítése vagy módosítása

 

Az üzleti igények változásával a felhasználók frissíthetnek vagy másik Microsoft 365 for Business csomagra válthatnak. A legtöbbször a felhasználók automatikusan tudnak terveket váltani. Bizonyos esetekben azonban előfordulhat, hogy a felhasználóknak manuálisan kell módosítaniuk a tervüket.

 

Konklúzió

 

A Microsoft 365 a termelékenységi eszközök új korszakát jelzi, a különböző felhasználói igényeknek megfelelő szolgáltatások széles skáláját kínálva. Akár kisvállalkozó, akár diák vagy nagyvállalat, van olyan Microsoft 365-csomag, amelyik megfelel az Ön számára. A rendszeres funkciófrissítések, a biztonsági fejlesztések és az átfogó technikai támogatás iránti elkötelezettségével a Microsoft 365 biztosítja, hogy a legjobb eszközökkel rendelkezzen a produktivitás és a hatékonyság megőrzéséhez.

Az Adatbiztonság Fontossága a Microsoft Windows 11 és Office 365 Alkalmazásokban

Az adatbiztonság alapvető fontosságú a modern vállalatok számára, és ez különösen igaz azokra a cégekre, amelyek a Microsoft Windows 11 és Office 365 platformjait használják. Ebben a cikkben bemutatjuk az adatbiztonság legfontosabb szempontjait, és bemutatjuk, hogyan lehet megvédeni a vállalat adatait a fenyegetésektől.