Blog

A megfelelő vírusirtó szoftver kiválasztása: Átfogó útmutató 2. rész

2023.09.27 11:26
A megfelelő vírusirtó szoftver kiválasztása: Átfogó útmutató 2. rész

Előző cikkünkben megismerhettük a vírusirtó szoftverek szerepét a fenyegetések elleni védelemben, a kiberfenyegetések típusait, valamint a hatékony vírusirtó szoftverek legfontosabb jellemzőit. Ebben a részben tovább finomítjuk a megfelelő kiválasztás szempontjait.

 1. A vírusirtó szoftverben keresendő további funkciók

A modern kiberbiztonság gyakran többszintű megközelítést igényel. Íme egy lista a további funkciókról, amelyekre érdemes odafigyelni: 

 • Jelszómenedzserek
 • Rendszerteljesítmény-tisztítás és optimalizálás
 • Otthoni Wi-Fi felügyelet
 • Online fiókadatszivárgás-ellenőrzés
 • A merevlemez integritásának felügyelete
 • Virtuális magánhálózati (VPN) szolgáltatások
 1. Egyéb lényeges kérdések a vírusirtó szoftver kiválasztása előtt

Néhány kérdés, amit érdemes megfontolni:

 • Milyen eszközöket és operációs rendszereket véd ez a szoftver?
 • Meg tudja-e védeni ez a szoftver az egész családomat?
 • Több funkcióval rendelkezik ez a szoftver, mint amennyit használni fogok?

Ne feledje, hogy a hatékony vírusirtó szoftverek proaktív bevezetése segíthet abban, hogy nyugodtan navigálhasson digitális életében.

 1. Az adatvédelem megértése a vírusirtó szoftverekben

Idén először minden egyes értékelt vírusirtó szoftver kapott adatvédelmi pontszámot, a Digitális Szabványban felvázolt nyílt forráskódú irányelvek alapján. A pontszám azt méri, hogy a vállalat elmondása szerint hogyan gyűjti, osztja meg és használja fel az Ön adatait, és milyen ellenőrzést biztosít Önnek az adatai felett.

 1. Az ajánlási státuszukat elvesztett vállalatok

Több vírusirtó program is elvesztette ajánlási státuszát adatvédelmi aggályok miatt.

 1. Beépített vírusirtó szoftverek a Windowsban

Ha a Windows támogatott verzióját használja, akkor már rendelkezik beépített Microsoft Defender vírusirtóval, amely segít megvédeni a vírusok, kémprogramok és egyéb rosszindulatú programok ellen. Ez a funkció ingyenes, és a Windowsban is benne van, mindig be van kapcsolva, és mindig működik, hogy megvédje számítógépét a rosszindulatú programoktól.

 1. A Microsoft Defender Antivirus alternatíváinak feltárása

Ha a már telepített Microsoft Defender Antivirus helyett alternatívákat szeretne felfedezni, számos jó hírű biztonsági cég kínál a Windows rendszerrel kompatibilis fogyasztói biztonsági szoftvereket. Mielőtt azonban egy másik kártevőirtó szoftvert telepítene, győződjön meg arról, hogy nincs-e már más, harmadik féltől származó kártevőirtó termék a számítógépén. 

 1. Végső gondolatok

A kiberfenyegetések egyre kifinomultabbá válásával a megbízható és hatékony vírusirtó szoftverek megléte fontosabbá vált, mint valaha. Ha figyelembe veszi az ebben az útmutatóban tárgyalt különböző tényezőket, jobban felkészülhet arra, hogy megalapozott döntést hozzon a vírusirtó szoftver kiválasztásakor.

A megfelelő vírusirtó szoftver kiválasztása: Átfogó útmutató 1. rész

Egy olyan korban, amikor a kiberfenyegetések elterjedtek, kulcsfontosságú a hatékony, az Ön számítástechnikai viselkedésére szabott vírusirtó szoftver kiválasztása. Ez az átfogó útmutató betekintést nyújt abba, hogy mit kell figyelembe venni egy vírusirtó szoftver kiválasztásakor, elemezve annak hatékonyságát, eredményességét és könnyű használhatóságát.