Blog

Együttműködő eszközök (Collaboration Tools) hatékonyságának alkalmazása a Microsoft 365 rendszerben

2023.10.16 14:03
Együttműködő eszközök (Collaboration Tools) hatékonyságának alkalmazása a Microsoft 365 rendszerben

A digitális korban a zökkenőmentes együttműködés képessége nélkülözhetetlen érték a modern vállalkozások számára. A szervezeten belüli termelékenység és hatékonyság növelésének elengedhetetlen eleme. A Microsoft 365 olyan együttműködési eszközcsomagot kínál, amely arra szolgál, hogy a csapatok hatékonyabban tudjanak együtt dolgozni, függetlenül attól, hogy hol vannak. Az olyan eszközökkel, mint a Microsoft Teams, a SharePoint és a OneDrive, a vállalkozások racionalizálhatják munkafolyamataikat, megoszthatják ötleteiket, és magas szintű kommunikációt tarthatnak fenn. Ez a cikk 10 olyan Microsoft 365 együttműködési eszközt mutat be részletesen, amelyek szerves részét képezik a termelékenység javításának.

Online csoportos együttműködés: szükséges feltétel minden modern munkahelyen

A modern munkahely változó dinamikája, valamint a távmunka terjedése felerősítette a hatékony csoportos együttműködés iránti igényt. Csak az Egyesült Államokban jelenleg körülbelül 4,7 millió munkavállaló dolgozik otthonról, ami olyan eszközöket tesz szükségessé, amelyek lehetővé teszik a valós idejű kommunikációt és együttműködést a csapattagokkal világszerte.

 

Tudj meg többet Tudj meg többet Tudj meg többet

 

Egy tanulmány kimutatta, hogy a projektek kudarcainak közel 30%-a a kommunikáció sikertelenségére vezethető vissza. Valójában a munkavállalók 99%-a olyan munkahelyet részesített előnyben, ahol a kommunikáció prioritást élvez. Ez rávilágít a robusztus kommunikációs eszközök és folyamatok bevezetésének fontosságára a legjobb tehetségek vonzása és megtartása érdekében.

A rendelkezésre álló együttműködési eszközök sokasága ellenére a szervezet számára megfelelő eszköz kiválasztása kihívást jelenthet. Ez a cikk 10 olyan, a Microsoft 365-be integrált együttműködési eszközt tekint át, amelyek javíthatják a kommunikációt, a dokumentumok megosztását és az ütemezést. 

10 kulcsfontosságú Microsoft 365 együttműködő eszköz a termelékenység fokozására

A Microsoft 365 egy hatékony üzleti eszköz, amelynek 2019 végén 200 millió havi aktív felhasználója volt. Népszerűségét a termelékenység javítására szabott alkalmazások, eszközök és funkciók széles skálájának köszönheti. Ezeknek az eszközöknek a puszta száma azonban nyomasztó lehet. Ezért ebben a részben 10 kulcsfontosságú Microsoft 365 együttműködési eszközre világítunk rá, amelyek erősíthetik üzleti termelékenységét. 

 1. SharePoint Online

A SharePoint egy felhőalapú eszköz, amely a fájltárolást és az együttműködést segíti. Biztonságos fájlmegosztást, dokumentum-együttműködést, metaadat-kezelést és fejlett keresési lehetőségeket kínál. Különösen hatékony a csoportos együttműködéshez. A magasabb szintű csomagok vállalati funkciókkal is büszkélkedhetnek. 

A figyelemre méltó funkciók közé tartoznak:

 • Kommunikációs oldalak a szervezet egészére kiterjedő együttműködéshez
 • Központtal rendelkező webhelyek az összesített együttműködéshez
 • MySites a személyes profilokhoz
 • Vállalati Wikik és intranet

Összehasonlítható a következőkkel: Asana 

 1. Outlook-csoportok

Az Outlook Groups egy Microsoft 365 funkció, amely lehetővé teszi a csoportos csevegés és együttműködési tér létrehozását. Minden tagot vendégként adnak hozzá, és hozzáférhetnek a megosztott postaládához, naptárhoz, projekttervezőhöz és dokumentumtárhoz.

Összehasonlítható a következőkkel: LinkedIn Groups 

 1. Yammer-csoportok

A Yammer egy olyan eszköz a csoportos együttműködéshez, amely úgy működik, mint egy fórum a közösségi médiában. Integrálódik az Outlookba és a OneDrive-ba, létrehozva egy "feedet", ahol a felhasználók megtekinthetik a népszerű bejegyzéseket, követhetik a bejegyzéseket, és megjegyzéseket hagyhatnak.

Összehasonlítható a következőkkel: Workplace by Facebook 

 1. Microsoft Teams

A Microsoft Teams egy chat-alapú megoldást kínál a csapatmunkához. Csatornákat és kommentelést, valamint a Teams chat segítségével egyszemélyes üzenetküldést kínál. A Microsoft Teams a Skype for Businesses-t is felváltja, így a csapattagok egyetlen integrált Teams-alkalmazásban telefonálhatnak, cseveghetnek és webkonferenciát tarthatnak.

Összehasonlítható a következőkkel: Slack

 1. To Do

A To Do egy olyan eszköz, amely segíti a felhasználókat a feladatok nyomon követésében és a szervezettség megőrzésében. A funkciók közé tartoznak az olyan elemek listái, mint az éttermi ajánlások, a fontos feladatok, a megjelölt e-mailek, az esedékességi időpontok hozzáadásának lehetősége, a listák megosztása és a nagy feladatok kezelhető részekre bontása.

Összehasonlítható a következőkkel: To-Doist, Monday.com 

 1. OneDrive 

A OneDrive a Microsoft felhőalapú tárhelyszolgáltatása. Valós idejű társszerződést, tetszés szerinti megosztást, offline hozzáférést és eszközök közötti szinkronizálást kínál.

Összehasonlítható a következőkkel: Google Drive 

 1. OneNote

A OneNote lehetővé teszi a felhasználók számára az információk gyűjtését, rendszerezését és szabad megosztását egy együttműködési térben. A felhasználók rajzokat, hangfájlokat, képernyőképeket és egyebeket menthetnek és oszthatnak meg egy térben. 

Összehasonlítható a következőkkel: Evernote 

 1. Shifts

A Shifts a Microsoft mobilalkalmazása, amelyet a feladatok és műszakok csapat- vagy szervezetközi kezelésére terveztek.

Összehasonlítható a következőkkel: Planner, Zoho Connect, Monday.com 

 1. Flow 

A Flow egy olyan eszköz, amelyet a munkafolyamatok automatizálására és racionalizálására terveztek, növelve a termelékenységet az időigényes kézi feladatok kiküszöbölésével.

Összehasonlítható a következőkkel: IFTTT 

 1. AskCody

Az AskCody egy olyan termelékenységi szoftver, amelyet arra terveztek, hogy egyszerűsítse a találkozók lefoglalásának folyamatát az Outlook és a Microsoft 365 segítségével. Zökkenőmentesen integrálódik a Microsoft 365-be, így több időt tölthet munkával, és kevesebbet az időpontok és terek beállításával az együttműködéshez.

Összehasonlítható a következőkkel: Találkozóhely-kezelő szoftver, látogatókezelő platform és analitikai platform.